הארגון הדתי-פמיניסטי פנה לסמוטריץ' ולרב אריאל: הכניסו רבנית לוועדה

31.5.23 / אתר כיפה

ביקורת רבה נשמעה לאחר פרסום הרכב הוועדה שתבחר את מועמד הציונות הדתית לבחירות לרבנות הראשית בחודש אב, שכן הרשימה כוללת שמות של 40 רבנים ללא אף אישה אחת. בארגון "קולך" מחו הערב (ד') נגד ההתעלמות מציבור הנשים.

אילוסטרציה | , צילום: Flash90

"דמות הרב משפיעה על כלל ישראל ואמורה לייצג את כל שכבות העם"

ב"פורום הנשים הדתיות קולך" פנו באופן רשמי לשר בצלאל סמוטריץ' ולרב יעקב אריאל העומד בראש הוועדה, ודרשו מהשניים להכניס רבנית לוועדה הבוחרת של הרב הראשי. הארגון צרף רשימת רבניות בכירות, ביניהן הרבנית מלכה פיוטרקובסקי והרבנית רחלי פרנקל, שיוכלו לשמש חברות וועדה. "משרת הרב הראשי לישראל היא שליחות ציבורית. דמות הרב משפיעה על כלל ישראל ואמורה לייצג את כל שכבות העם, שהנשים מהוות בו למעלה ממחצית".

"האם נשים אינן חלק מהעם?"

לאחר שפרסמנו את רשימת הרבנים שנבחרו לוועדה, בתנועת "אמונה" מחו על היעדר הייצוג הנשי: "הוועדה כוללת רבנים בלבד ונעדרות משורותיה רבניות ומורות הלכה. במסגרת תפקידו, רב ראשי לישראל נותן מענה באופן מלא הן לגברים והן לנשים. מלבד זאת, החלטותיו משפיעות באופן ישיר על אורח חייהן של נשים ופסיקותיו רלוונטיות עבורן בשדות שונים ומגוונים".

גם בארגון רבני בית הלל תקפו את הוועדה ואמרו על העובדה כי אין בה אישה כי "מפלגת הציונות הדתית הקימה ועדת רבנים לבחירת מועמדה למשרת הרב הראשי, ואין בה אף רבנית. כיצד זה יתכן? האם נשים אינן חלק מהעם? האם נשים אינן זכאיות לשותפות בשירותי הדת? האם נשים לא מושפעות מזהות הרבנים הראשיים?"

לכתבה באתר כיפה

קולך בתקשורת

הכירו את האישה הדתייה שתוקעת בשופר - כך זה מתאפשר הלכתית | ראיון באתר כיפה

סבא של מיכל קמפניינו היה בעל תוקע וגם בנו אחריו. לכן היה טבעי בשבילה להתחיל לתקוע בשופר בעצמה במסגרת מניין לנשים בלבד. בשיחה עם "חדשות כיפה", היא מסבירה על התופעה, המתנגדים והרקע ההלכתי

פנייה דחופה לשר הדתות – פתחו את המקוואות גם בשעות היום

בעקבות גיוס המילואים הנרחב נשים רבות נשארו לבד בבית עם ילדים. כדי שהן יוכלו להמשיך ולקיים את מצוות הטבילה ומתוך החשש הביטחוני לצאת בשעות החושך, פנו במספר ארגונים לשר הדתות לצאת בהנחיה לפתוח את מקוואות הנשים לשעות נוספות במהלך היום | כתבה במקור ראשון

אם למישהו לא היה ברור - הגיע הזמן לרבניות צבאיות

יש בצה"ל חיילות רבות הזקוקות לליווי תורני ואמוני ממי שמחזיקות את השפה הצבאית והתורנית כאחד. רבניות שיהוו מודל השראה, יעטפו אותן בשפה של תורה וחיזוק וידעו לתת מענה מול משברי אמונה וזהות | טור באתר כיפה

חקיקה ועבודת כנסת

הפעילות שלנו מול הכנסת מתקיימת במספר מישורים: השתתפות קבועה בוועדות הכנסת שנוגעות לענייני נשים ודת ומדינה, עבודה מול חברות וחברי הכנסת לקידום חקיקה מיטיבה עם נשים, שותפות בשדולות וקואליציות שונות, ועוד.

הצעת חוק הרבנות הראשית מקפחת נשים

הרבנות הראשית לא מכירה בעולם התורה העצום של נשים ובמנהיגות הנשית־דתית המתעצמת • המאבק המרכזי היה ועודנו על הייצוג • דרוש שינוי. טור בישראל היום

עינת ברזילי בערוץ הכנסת, על השלכות הרפורמה המשפטית על מעמדן של נשים

ראיון בעקבות ההצבעה על חוק הרחבת סמכויות בתי הדין הרבניים

אמנת איסטנבול

בסוף שנת 2021 ישראל הצטרפה לאמנת איסטנבול למאבק באלימות במשפחה. אלה עיקרי האמנה