תגובת קולך להצעת חוק ההפרדה במעיינות של השרה עידית סילמן

20.3.23 / אתר כיפה

לאחר דרישת החרדים, השרה להגנת הסביבה מתכוונת להתחיל פיילוט לרחצה נפרדת במעיינות החל מהקיץ הקרוב. תחילה הפיילוט יחול רק על שני מעיינות ובהמשך יורחב | באופוזיציה תוקפים: "מכרה את המשרד שלה בלי להוציא מילה"

לפני כחודשיים, התעוררה סערה סביב הצעת החוק חבר הכנסת גפני לרחצה נפרדת במעיינות, הצעה שגררה תגובות נזעמות. ב"ישראל היום" פורסם הבוקר (ב') כי השרה להגנת הסביבה עידית סילמן מקדמת פיילוט, במסגרתו תתאפשר רחצה נפרדת במספר מעיינות בארץ.


מי שבירך את השרה סילמן על המהלך, הוא סגן השר לפיתוח חרדי במשרד ראש הממשלה והתחבורה, אורי מקלב. בריאיון לרדיו קול ברמה אמר מקלב: "זו דרישה צודקת ומינימלית, זה דבר חשוב מאוד. ולא על חשבון אף אחד יש ציבור גדול מאוד שאין דבר אלמנטרי לתת לו את האפשרות ליהנות בחמישית מהזמן שיש לכלל הציבור. לציבור החרדי היום אין את האפשרות לצאת ולהינות במקומות הללו, אין מספיק חופי ים נפרדים בארץ וגם כאשר העלנו את זה בהסכם הקואליציוני היה מי שהסיט עם זה מתוך הקואליציה מניעים לא טהורים". 

מארגון "קולך" נמסר בתגובה: "למרות ההבנה את הצורך של חלקים מסוימים בחברה לחיות בהפרדה המרחב הציבורי הכל ישראלי בדגש על אוצרות הטבע, הוא מרחב מעורב.  אין שיעור למה שאפשר להפריד, ממעיין ועד תור בסופר ולמיטב נסיוננו, לצערנו הרב למדנו כבר שמי שמשלמות את מחיר ההפרדה הן הנשים מכל המגזרים שיימנע מהן לטייל עם בני המשפחה וסופן להישאר בבית. אנחנו חיים בתוך משפחה ובתוך קהילה, ואנחנו מחויבים לשמור על הקשרים בתוכה שלא נגיע למצב בו גברים ונשים יתפקדו בלי כל זיקה ביניהם, כאילו החיים מתנהלים בשני כוכבי לכת נפרדים".


לכתבה המלאה

קולך בתקשורת

הכירו את האישה הדתייה שתוקעת בשופר - כך זה מתאפשר הלכתית | ראיון באתר כיפה

סבא של מיכל קמפניינו היה בעל תוקע וגם בנו אחריו. לכן היה טבעי בשבילה להתחיל לתקוע בשופר בעצמה במסגרת מניין לנשים בלבד. בשיחה עם "חדשות כיפה", היא מסבירה על התופעה, המתנגדים והרקע ההלכתי

פנייה דחופה לשר הדתות – פתחו את המקוואות גם בשעות היום

בעקבות גיוס המילואים הנרחב נשים רבות נשארו לבד בבית עם ילדים. כדי שהן יוכלו להמשיך ולקיים את מצוות הטבילה ומתוך החשש הביטחוני לצאת בשעות החושך, פנו במספר ארגונים לשר הדתות לצאת בהנחיה לפתוח את מקוואות הנשים לשעות נוספות במהלך היום | כתבה במקור ראשון

אם למישהו לא היה ברור - הגיע הזמן לרבניות צבאיות

יש בצה"ל חיילות רבות הזקוקות לליווי תורני ואמוני ממי שמחזיקות את השפה הצבאית והתורנית כאחד. רבניות שיהוו מודל השראה, יעטפו אותן בשפה של תורה וחיזוק וידעו לתת מענה מול משברי אמונה וזהות | טור באתר כיפה